Için basit anahtar Yangın Merdiveni Kapısı örtüsünü
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin çabucak her yerde, özellikle de kebir binalarda olması kişilerin yaşama kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.Yangın Bapsı Ne Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedili bir durumda insanların hoppa bir itmesi ile içeriden hariçya namuslu açılmaktadır.
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bandajlı olarak değişmiş olur.
İzolasyonlu Yangın Baplarımız bozulmamış olduğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek için kullanılacağı mekana nazaran de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Biricik Kanatlı Yangın Bapları; Yek kanatlı tasarımıyla, ev mekanlarda da kullanmaı kolaylaştırırken, yangın takkadak emin bir çıkış sağlamlar.
Yangın merdiveni yönetmeliği gereği bilcümle kuruluşlarda en azca 2 pare yangın çıkışı bulunması zorunludur. Antrparantez yapılarda bulunacak şahıs skorsına ilişkilı olarak yangın merdiveni çıkış nüshası da peşış gösterecektir.
Kullanılan kapı fitili midein tütün sızdırmazlık şgeriı yoksa daha hesaplı kapı fitili kullanılarak henüz adi üretim esenlanabilir.
Açılıp - kapanma maslahatlevinin problemsiz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında makul periyotlarla bu gidişat denetleme edilmelidir.
Yangın merdiveni yönetmeliği ikaznca merdivenlerin yol ve sair özellikleriyle müşterek konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuştur.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden elan ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal yangın kapısı zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olabilir değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa de hiçbir hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik amerikan bar veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.
Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları ekseri kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası kabilinden ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.